CasedePariuriLegale.ro ro

Cum funcționează pariurile sportive?

de la Cosmin Petraru pentru
Cum funcționează pariurile sportive?

Începătorilor în domeniul pariurilor poate să le fie dificil să înțeleagă cum funcționează pariurile sportive și care sunt care sunt caracteristicile specifice ale acestora. În acest articol vom intra mai în detaliu pentru a vă fi mai ușor să înțelegeți ce sunt pariurile sportive și cum puteți începe în acest domeniu.

1. Ce sunt pariurile sportive?

Cel mai simplu mod în care putem explica pariurile sportive începătorilor este o activitate care vă permite să preziceți rezultatele sportive, plasând pariuri pe un rezultat sau altul. Aceasta este cea mai accesibilă definiție a pariurilor sportive și cea este potrivită.

Cu toate acestea, pariurile sportive sunt mai multe decât atât. Pe vremuri, existau doar câteva tipuri de pariuri sportive. Pariurile sportive au căpătat o nouă formă, industria s-a reorganizat în ultimul secol și s-a mutat online în ultimele decenii. Află care este actuala Lege a jocurilor de noroc din România.

Pariurile pe evenimente sportive au fost distractive și populare de multă vreme. Această activitate este de obicei reglementată și deschisă publicului din întreaga lume, deși există încă multe țări care se opun.

2. Favorit și underdog

Să începem cu câteva concepte critice fără de care pariurile sportive nu ar funcționa. Există un favorit și un underdog în fiecare meci între doi jucători sau echipe. Terminologia este simplă și clarifică care parte are mai multe șanse de câștig. Favoritele vor avea întotdeauna cote mai scurte decât echipele underdog.

Acești 2 termeni sunt bazele pariurilor sportive pe care trebuie să le înțelegeți. Din fericire, sunt și cele mai simple, așa că alegerea uneia sau a celeilalte este un moment crucial, indiferent dacă pariezi pe fotbal, tenis, fotbal american sau baschet. Dacă ești interesat să afli mai multe despre CS:GO citește articolul Pariuri pe meciuri CS:GO.

3. Ce tipuri de cote există la pariurile sportive?

Când pariezi online, vei observa mai întâi că site-urile de pariuri afișează diferit cotele. Desigur, valoarea este aceeași. Pentru a afla mai multe despre cum funcționează pariurile sportive online , trebuie mai întâi să aflați despre cotele americane, zecimale și fracționale.

3.1 Cote americane

În cadrul acestor cote favoritele sunt întotdeauna afișate cu un semn minus în fața cotelor. Acestea indică banii pe care trebuie să pariați pentru a câștiga 100 RON. De exemplu, dacă Dinamo are -400 într-un meci, veți câștiga 100 RON pentru fiecare 400 RON pariați.

Este complet opusul cu cei underdog. Ei sunt reprezentați de un semn plus și arată cât de mult poți câștiga la un pariu de 100 RON. De exemplu, dacă pariezi pe un underdog cu cotă de +700, vei obține un profit de 700 RON la un pariu de 100 RON.

3.2 Cote decimale

Cotele decimale sunt cel mai răspândit tip de cote din întreaga lume. Avantajul acestui tip de cote de pariuri sportive este că sunt cele mai ușor de calculat profituri. Mai simplu spus, ele reprezintă suma pe care o câștigați la un pariu de 1 RON. De exemplu, dacă cota este de 2,00 și pariezi 10 RON, primești 20 RON în schimb.

Cotele decimale sunt comune la casele de pariuri sportive online europene și tipul preferat de cote pentru noii pariori.

3.3 Cote fracționale

Cotele fracționale de pariuri sportive sunt cel mai complicat tip de cote la prima vedere, deși sunt ușor de înțeles când înțelegeți elementele de bază. Ele reprezintă raportul dintre suma câștigată (profit) și miza. De exemplu, cota de 3/1 la un meci de fotbal înseamnă că primești 3 unități pentru o singură unitate pariată. În termeni mai simpli, primești 3 RON pentru fiecare 1 RON pariat, având în vedere că unitatea de pariere este de 1 RON.

Indiferent dacă sunteți un fan al cotelor fracționale, americane sau zecimale, un simplu clic pe un buton vă va permite să le schimbați cu ușurință. Fii sigur că este în regulă să pariezi în România, mai multe detalii în articolul Este legal să pariezi în România?

4. Cum funcționează pariurile sportive live?

Acum că știți cum funcționează pariurile sportive online , este timpul să înțelegeți ce sunt pariurile live. În trecut, pariorii puteau paria doar pe cote fixe. Astfel pariurile puteau fi plasate doar înainte de începerea evenimentului. Odată ce este plasat, fiecare pariu este închis până când meciul este terminat. Industria pariurilor online a introdus pariurile live, care au fost visul a milioane de pariori din întreaga lume. Citește care este hotărârea guvernului României privind jocurile de noroc.

Top Bonusuri la casele de pariuri

Unibet
Unibet
Bonus Sporturi
500 RON Pariu fără Risc + 300 ROTIRI GRATUITE CASH + 50 RON în Pariuri Gratuite
Betano
Betano
Bonus Sporturi
Bonus 500.000 RON și excursii la EURO!
Cod Promoțional
NetBet
NetBet
Bonus Sporturi
500 RON Freebet + 20 RON Fără Depozit
Cod Bonus

În cei mai simpli termeni, pariurile sportive online live vă oferă șansa de a paria pe evenimente live, cum ar fi într-un meci de fotbal care se desfășoară în prezent. A revoluționat industria pariurilor așa cum o știm noi. Puteți paria pe o gamă largă de noi opțiuni de pariere live, inclusiv pe următorul corner, următoarea echipă care înscrie, jucătorul care înscrie următorul gol sau următorul cartonaș galben sau roșu. Mai multe informații despre sporturile pe care puteți paria în articolul Pe care sporturi pot paria în România? Tocmai de aceea este atât de interesant.

5. Întrebări frecvente

5.1 ⚽ Cum funcționează pariurile sportive pe fotbal?

Pariurile sportive pe fotbal sunt unul dintre cele mai comune tipuri de pariuri online. Cele mai tipice pariuri plasate pe meciurile de fotbal sunt pariuri pe câștigător, pariuri peste/sub, pariuri cu handicap sau pariuri pe marcatori.

5.2 ⚽ Ce înseamnă +4,5 la pariurile sportive?

+4,5 este un interval din cadrul pariurilor de tip handicap care poate fi aplicat aproape oricărui eveniment. Jucând la o diferență de puncte de +4,5, selecția dumneavoastră ar trebui fie să câștige jocul, fie să nu piardă cu mai mult de 4,5 puncte.

5.3 ⚽ Unde pot paria pe pariuri sportive în România?

După ce ați înțeles pe deplin cum funcționează pariurile sportive , cele mai bune care de pariuri din România la care puteți paria sunt: Unibet, Netbet și Favbet.

comentează CumFuncționeazăPariurileSportive?
Comentarii (0)
Joacă în mod responsabil