CasedePariuriLegale.ro ro

Este legal să pariezi în România?

de la CasedePariuriLegale pentru
Este legal să pariezi în România?

Cu toate că domeniul jocurilor de noroc a luat amploare în România încă există persoane care mai au îndoieli despre legalitate sectorului, astfel în acest articol vei vedea dacă este legal să pariezi în România.

Principalul organism responsabil cu activitățile de jocuri de noroc din România este Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), care este responsabil de autorizarea operatorilor care doresc să acceseze piața din România și de aplicarea reglementărilor care trebuie implementate de toți jucătorii locali. Actualul cadru legislativ românesc pentru jocurile de noroc online este supus reglementărilor adoptate în mai 2015, când legislația învechită a fost modificată pentru a aduce spațiul românesc în conformitate cu cerințele Comisiei Europene.

1. Istoria reglementării jocurilor de noroc în România

Spre deosebire de alte țări europene, industria cazinourilor din România are o istorie lungă. Prima formă de activitate a jocurilor de noroc datează de la începutul secolului al XX-lea, când a fost înființată Loteria Română.

Sub regimul lui Nicolae Ceauşescu, jocurile de noroc erau interzise pe teritoriul ţării, dar interdicţia a fost ridicată în anii 1990, când locuitorii au fost din nou autorizaţi să se angajeze în diverse forme de jocuri de noroc.

În 1991 s-a deschis primul cazinou post-comunist de pe teritoriul României.

În prezent, rezidenții și turiștii români au permisiunea legală de a participa la o mare varietate de opțiuni de jocuri de noroc și li se oferă o gamă largă de cazinouri terestre pe care le pot vizita. Pariurile sportive au devenit, de asemenea, o formă răspândită de jocuri de noroc în țară.

O platformă îndrăgită de către pariori români la ora actuală, este Favbet. Vă invităm să aflați mai multe despre oferta lor în articolul nostru Favbet cod promo.

2. Legislația actuală a jocurilor de noroc în România

În ceea ce privește măsurile luate pentru dezvoltarea industriei cazinourilor din România, autoritățile locale au adoptat un proiect de lege considerat critic pentru viitorul industriei cazinourilor de pe pământul românesc.

Legislația pentru jocuri de noroc din România acoperă toate aspectele importante, inclusiv cerințele pe care operatorii trebuie să le îndeplinească pentru a obține o licență de jocuri de noroc și condițiile preliminare pe care trebuie să le îndeplinească cei care operează deja într-o altă jurisdicție europeană pentru a oferi servicii de jocuri de noroc la distanță.

Noile reglementări pentru jocurile de noroc din România sunt menite să asigure cel mai înalt nivel de protecție a minorilor și jucătorilor predispuși la dependența de jocuri de noroc. În plus, taxele pe care operatorii de jocuri de noroc urmează să le plătească în viitor au fost, de asemenea, reconsiderate.

Anterior, exista o cotă de impozit universal, în valoare de 25%, care a fost redusă la 3% cu condiția ca veniturile jucătorului să nu depășească 10.000 de lei. În ceea ce privește veniturile care depășesc 10.000 de lei și nu depășesc 66.750 de lei, cota de impozit pe venit este de 300 de lei + 20%. Pe de altă parte jucătorii care au venituri peste 66.750 de lei vor plăti un impozit pentru câștigurile de la jocuri de noroc de 11.650 de lei + 40%.

În ceea ce privește activitățile de jocuri de noroc la distanță, au fost modificate și cerințele tehnice, ca să nu mai vorbim de cerințele în baza cărora se poate obține o licență de jocuri de noroc la distanță. Una dintre cele mai importante cerințe este disponibilitatea unui cont bancar pe teritoriul României, unde jucătorii își pot depune fondurile. Dacă vreți să știți care platforme sunt sigure să pariați, citiți articolul nostru case de pariuri legale din România.

Scopul tuturor modificărilor, menționate mai sus, nu este doar de a proteja minorii, ci și de a se asigura că legile românești atât pentru cazinourile tradiționale, cât și pentru cazinourile online sunt compatibile cu cerințele Comisiei Europene.

3. Legislația pentru jocurile de noroc online din România

Statul român a legalizat activitățile de jocuri de noroc online în 2010, dar de atunci s-au făcut puține eforturi pentru a face acest sector unul înfloritor. Oamenii, familiarizați cu chestiunea, au pus stagnarea faptului că autoritățile române de jocuri de noroc au fost reticente în a modifica legile învechite și a le face compatibile cu piața de jocuri de noroc online în schimbare rapidă din Europa și la scară globală.

În 2007, România a devenit membră a Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că reglementările legate de opțiunile de jocuri de noroc online pot fi implementate doar după obținerea avizului Comisiei Europene.

Profită de oferta de bun venit Unibet!

Unibet
Unibet
Bonus Sporturi
300 RON Pariu fără Risc + 200 ROTIRI GRATUITE CASH

Operatorii dornici să devină disponibili pe scena jocurilor de noroc din România, au trecut prin mai multe eșecuri de-a lungul anilor. În practică, jocurile de noroc online au fost legalizate , dar nu a existat un organism de reglementare care să aibă autoritatea de a emite o licență.

Situația a fost remediată în 2013, când a fost înființat Oficiul Național al Jocurilor de Noroc din România și au fost făcute primele încercări de stabilire a unor reguli și reglementări legate de jocurile de noroc online din România .

Cu toate acestea, regulile au fost considerate prea restrictive, deoarece autoritățile de reglementare pentru jocurile de noroc au cerut, de asemenea, tuturor operatorilor licențiați să aibă un reprezentant care să aibă reședința în România. Această din urmă cerință a fost considerată o încălcare a atmosferei de piață liberă pe care Comisia Europeană se străduia să o instituie. În ciuda libertății de a-și stabili propriile legi, țările care sunt membre ale Uniunii Europene trebuie să respecte și regulile stabilite de Comisia Europeană. Află mai multe despre Legea jocurilor de noroc din România în articolul nostru pe acestă temă.

4. Cele mai recente reglementări ale pariurilor legale

Conform celor mai recente reglementări pentru jocurile de noroc online din România , fiecare site web care oferă produse și servicii de jocuri de noroc, ar trebui să conțină numele furnizorului, precum și adresa acestuia, detalii despre licența sub care operează și o declarație că minorilor le este interzis să folosească serviciile disponibile. Netbet s-a conformat acestor reglementări, află mai multe despre oferta lor în articolul Netbet Cod de Bonus.

Tot în legislația pentru jocurile de noroc online din România se prevede că ar trebui de asemenea afișate avertismente despre potențialele amenințări pe care le poate întâmpina un jucător dacă se angajează în activități de jocuri de noroc pentru o perioadă lungă de timp, precum și contactele în care poate fi găsit ajutor pentru probleme legate de dependența de jocuri de noroc.

În plus, regulile fiecărui joc, împreună cu tranzacțiile de plată, securitatea și termenii și condițiile ar trebui să fie disponibile. Sperăm că în articolul nostru - Este legal să pariezi în România? - v-am răspuns nelămuririlor dvs.

comentează Este legal să pariezi în România?
Comentarii (0)
Joacă în mod responsabil